Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar

Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar

Η Ε.Ε.Φ.Ι.Ε Παράρτημα Θεσσαλονίκης συνεργάζεται για 4η συνεχόμενη χρονιά με το Κεντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με αναπηρία »Ο Άγιος Δημήτριος» (ΚΑΑΠΑΘ) με την απαραίτητη βοήθεια του Συλλόγου Φίλων του ΚΑΑΠΑΘ για την οργάνωση του »Χριστουγεννιάτικου Bazaar Στήριξης».

–Τι είναι το ΚΑΑΠΑΘ »Ο Άγιος Δημήτριος» .
Το ΚΑΑΠΑΘ οδρύθηκε το 1973 απο το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και αποτελέι μια μονάδα κοινωνικής φροντίδας. Σκοπός του κέντρου είναι η παροχή ασφάλειας, περίθαλψης, εκπαίδευσης, κοιννωνικής ένταξης και ψυχαγωγίας σε 24ωρη βάση σε άτομα και των δύο φύλων που έχουν νοητική υστέρηση με ή χωρίς άλλες αναπηρίες. Επιδιώκεται έτσι η καλύτερη ένταξη των περιθαλπομένων στην κοινότητα, πράγμα που επιτυγχάνεται με την κατάργηση του ασυλικού τύπου δομών και με την αντικατάστασή τους σε κατοικίες οργανωμένες με μορφή οικογενειακού προτύπου
–Γνωρίζοντας το Σύλλογο Φίλων του ΚΑΑΠΑΘ »Ο ΄Αγιος Δημήτριος».
Είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός Σύλλογος που δραστηριοποιείται εθελοντικά σχεδόν ταυτόχρονα με τη λειτουργία της μονάδας απο το 1974 υποστηρίζοντας οικονομικά τις δραστηριότηες του ΚΑΑΠΑΘ. Σκοπός του είναι η αρωγή του ΚΑΑΠΑΘ, η οικονομικη υποστήριξη των προγραμμάτων που υλοποιουνται εκεί και η ευαισθητοποιήση των πολιτών σε θέματα αναπηρίας. Επομένως τα έσοδα της μονάδας προέρχονται από: μικρή ετήσια συνδρομή των μελών του συλλόγου, δωρρές πολιτών, κοινωνικές εκδηλώσεις που διοργανόνται απο το Σύλλογο σε συνεργασία με το ΚΑΑΠΑΘ, σχολεία και φορεις της πόλης, το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο και Πασχαλιάτικο Παζάρι και ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ κρατικές επιχορηγήσεις.

–Ποια η συνεργασία της ΕΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης με το ΚΑΑΠΑΘ »Ο Άγιος Δημήτριος» και το Σύλλογο Φίλων.
Η ΕΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης γνωρίζοντας τη σκλήρη προσπάθεια του ΚΑΑΠΑΘ και του Συλλόγου Φίλων να εξασφαλίσουν την ποιότητα ζωής στα άτομα με αναπηρία, πρότεινε την οργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Bazaar στο χώρο της Κάτω Φοιτητικης Λέσχης με τη βοήθεια του Συλλόγου Φίλων, ώστε να διατςθούν στη συνέχεια ΟΛΑ τα έσοδα στο ΚΑΑΠΑΘ.
Έτσι αποφασίστηκε το Bazaar για φέτος να γίνει τις ημέρες (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη) 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου 2015 από τις 12:00 έως τις 16:00 στο φουγιέ της Κάτω Φοιτητικής Λέσχης Α.Π.Θ..

–Τι μπορούμε να κάνουμε όλοι.
Η ΕΕΦΙΕ στηρίζει αυτήν την προσπάθεια στην ευαισθητοποιήση της ακαδημαΐκής κοινότηταςκαι όχι μόνο ώτσε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε το έργο του ΚΑΑΠΑΘ το δυνατόν περισσότερο.
Θα χαρούμε πολύ λοιπόν να διαθέσετε λίγο από το χρόνο σας και να επισκεφθείτε το χώρο του Bazaar κάποια από τις τρεις ημέρες που θα διαρκέσει.

–Ιδιαίτερα αν είστε φοιτητές Ιατρικής, Οδοντιάτρικης και Φαρμακευτικής πολύτιμη θα ήταν η βοήθειά σας στην οργάνωση και διεξαγωγή του Bazaar.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ και να γίνεται μέλος της οργανωτικής μας επιτροπής μέχρι τις 29/11 στις 20:00.
Στο τέλος θα χορηγηθούν πιστοποιητικά οργανωτικής επιτροπής.

 

Με εκτίμηση,
Η υπεύθυνη του προγράμματος εκ μέρους της ΕΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης,
Μαρία Φλώρου.
(Επικοινωνία: bazaar.kepep.eefie@gmail.com, 6945295552, 2310999030 στις ώρες λειτουργίας του γραφείου της ΕΕΦΙΕ καθημερινά 12:00 – 14:00)