Ειδικότητα στο εξωτερικό: Should I stay or should I go?

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ), παραμένοντας πιστό στο στόχο του για επιμόρφωση και διασύνδεση των φοιτητών Ιατρικής και νέων ιατρών, διοργανώνει μία ενημερωτική ημερίδα για τη λήψη ιατρικής ειδικότητας στο εξωτερικό.

Η ημερίδα, με τίτλο “Ειδικότητα στο εξωτερικό: Should I stay or should I Go?”, θα λάβει χώρα στις 8 Απριλίου 2014 και ώρα 16:30, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. Α.Π.Θ. (Κόκκινο Κτίριο επί της 3ης Σεπτεμβρίου). Κατά τη διάρκειά της, Έλληνες ειδικευόμενοι νοσοκομείων του εξωτερικού, θα ενημερώσουν τους φοιτητές Ιατρικής και νέους ιατρούς για την εμπειρία τους σχετικά με τη διαδικασία λήψης ειδικότητας στην εκάστοτε χώρα και για τις εργασιακές και τις λοιπές συνθήκες της διαβίωσής τους εκεί.

– Θα φιλοξενηθούν ομιλητές από νοσοκομεία της Αμερικής, της Αγγλίας, της Σουηδίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ελβετίας.
– Επίσης, εκπρόσωπος του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΘ (που θα απαντήσει επί τόπου και σε ερωτήσεις των φοιτητών*),
– καθώς και εκπρόσωπος της Kaplan Medical US.

Οι φοιτητές και πτυχιούχοι Ιατρικής, θα έχουν την ευκαιρία, αφενός να ενημερωθούν για τη χώρα ενδιαφέροντός τους, και αφετέρου να έρθουν σε άμεση επικοινωνία με τους ομιλητές και τους αρμόδιους φορείς.

Προσβλέπουμε σε μία κατατοπιστική και διαφωτιστική ημερίδα για τους φοιτητές και πτυχιούχους Ιατρικής, η πλειονότητα των οποίων σήμερα, λόγω των εργασιακών συνθηκών, σκέφτονται σοβαρά την εναλλακτική της αναζήτησης εργασίας και λήψης ειδικότητας στο εξωτερικό. Στόχος είναι η παροχή αξιόπιστων και σύγχρονων πληροφοριών σχετικά, όχι μόνο με την ειδικότητα, αλλά και τη διαβίωση στο εξωτερικό, ώστε να ενισχυθούν συνολικά τα κριτήρια των σπουδαστών/νέων ιατρών για την όποια ενδεχόμενη απόφαση.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Με το πέρας της εκδήλωσης, θα διανεμηθεί σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή ενημερωτικό υλικό από τους ομιλητές και τους συνεργαζόμενους φορείς.
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη:
– Εκδόσεις Γράφημα
– Kaplan Medical US
– Γραφείο Διασύνδεσης ΑΠΘ
– Α’ Εργαστήριο Φαρμακολογίας ΑΠΘ

Συντονιστής εκδήλωσης:
Παντελεήμων Παντελίδης,
Γραμματέας ΕΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης (pan.g.pantelidis@gmail.com)

Συμβούλιο Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΕΕΦΙΕ:
Πρόεδρος: Αθανάσιος Παπανικολάου
Αντιπρόεδρος: Ευθυμία Μαυρίδου
Γραμματέας: Παντελεήμων Παντελίδης
Ταμίας: Δημήτριος Παπαδόπουλος
Μέλος: Νικόλαος Στάικογλου

*Το πρόγραμμα της ημερίδας (για το οποίο περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο: http://tinyurl.com/EEFIE-eidikotita ) θα περιλαμβάνει ένα ακόμα πρωτότυπο session…
Εκπρόσωπος από το Γραφείο Διασύνδεσης ΑΠΘ, στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, θα απαντήσει σε ήδη προσχηματισμένες ερωτήσεις των ακροατών.
Σε αυτήν τη φόρμα καταθέτουμε τις απορίες μας και δίνουμε ραντεβού στις 8 του Απρίλη, στο «Κόκκινο Κτίριο», για να μάθουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία τις απαντήσεις!

No Comments


Please login to comment