Ποιοι είμαστε

ΕΕΦΙΕ Θεσσαλονίκη_GR (SSHMS) logoΗ Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ), ιδρυθείσα το 1993 αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη φοιτητική οργάνωση στον τομέα Επιστημών Υγείας πανελλαδικά με  πάνω από 3.000 εγγεγραμμένα μέλη και 7 παραρτήματα στις Ιατρικές Σχολές της χώρας. Έχει ως στόχο την επιστημονική ενεργοποίηση των φοιτητών Ιατρικής και την παραγωγή ιατρικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού έργου έχοντας ως κύριο άξονα τον εθελοντισμό.

Η διοργάνωση ορόσημο  της εταιρείας είναι το ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Φ.Ι.Ε.), το οποίο ως επιστημονικό εγχείρημα πραγματοποιείται για πάνω από 20 συναπτά έτη, φιλοξενώντας εκατοντάδες φοιτητές Επιστημών Υγείας κάθε χρόνο, και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εξοικειωθούν και να προωθηθούν στο επιστημονικό και ερευνητικό στερέωμα. Μέσα από Στρογγυλές Τράπεζες, Ελεύθερες Ανακοινώσεις, Διαλέξεις και E-Posters οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες και να ενημερωθούν για τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της Υγείας.

Ειδικά το Παράρτημα της Θεσσαλονίκης της ΕΕΦΙΕ, με το σύγχρονα διαμορφωμένο οργανόγραμμά του και τον εντυπωσιακό φοιτητικό ζήλο που έχει επιδείξει τα τελευταία έτη, έχει καταφέρει πληθώρα επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων: Ανοιχτές, μεγάλες ημερίδες επιστημονικού περιεχομένου, καίριες ιατροκοινωνικές δράσεις – όπως Δωρεάν Εξετάσεις Υγείας, το πρόγραμμα υποστήριξης των Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος (ΕΚΥΒΕ) αλλά και των κοινωνικών ιατρείων (ΝΙΚΗ), διάφορα ενημερωτικά street actions, φιλανθρωπικά bazaars και εκστρατείες ενημέρωσης για διαχρονικά, αλλά κρουστά κοινωνικά ζητήματα – βρίσκονται στο ενεργητικό της Εταιρείας μας. Τέλος, η ΕΕΦΙΕ δραστηριοποιείται στην παραγωγή προγραμμάτων επιμόρφωσης των φοιτητών Ιατρικής, όπως σεμινάρια πρώτων βοηθειών, CPR/AED, το νέο Back To Basics αλλά και το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα ABCS3. Για την υλοποίηση των εν λόγω δράσεων, διατηρεί σταθερές συνεργασίες με διάφορους φορείς-αρωγούς στο έργο της.

*Facebook Page ΕΕΦΙΕ

**Facebook Page ΕΕΦΙΕ Θεσ/νίκης