AIDS – HIV 40 Χρόνια Πορείας

Ημερίδα Ενημέρωσης AIDS | HIV 40 Χρόνια Πορείας
Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) σας προσκαλεί στην ανοιχτή Ημερίδα Ενημέρωσης για τον HIV που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ στις 9 Δεκεμβρίου 2021 στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής.
 
Μια ημερίδα αφιερωμένη σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της Ιατρικής: την επιδημία του HIV! Από την εμφάνιση της μυστηριώδους ασθένειας το 1981, ανακαλύπτοντας τα ορόσημα που διαμόρφωσαν την 40 ετών πορείας της, θα βρεθούμε στο σήμερα, ερχόμενοι σε επαφή με τη σύγχρονη πραγματικότητα του ιού αλλά και θα οραματιστούμε το αύριο, στρέφοντας το βλέμμα μας στους νέους θεραπευτικούς στόχους της επιστημονικής κοινότητας, γεφυρώνοντας έτσι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
 
Η κοινωνική διάσταση της επιδημίας του HIV κατέχει ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της ημερίδας. Ευαισθητοποίηση και προβληματισμός για τις κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που διαβιούν με τον ιό αποτελούν κύριους στόχους, ώστε μέσω της υιοθέτησης νέων ιδεών και συμπεριφορών να κάνουμε ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια να «θεραπεύσουμε» το στίγμα.
 
Η κατάρριψη διαχρονικών μύθων σχετικά με την HIV λοίμωξη συμπληρώνουν την πλούσια θεματολογία, με στόχο την σωστή και έγκυρη ενημέρωση μας πάνω στα ζητήματα της πρόληψης, μετάδοσης και θεραπείας.
 
Θα μάθουμε με την βοήθεια ειδικών πως να προστατευτούμε από τον ιό, πως να χρησιμοποιούμε με ορθότητα, ασφάλεια και υπευθυνότητα το ανδρικό προφυλακτικό, έτσι ώστε να γίνει κτήμα όλων το μήνυμα της πρόληψης!
 
Κλείνοντας, θα υπάρξει περιθώριο συζήτησης για την επίλυση αποριών των φοιτητών, από τους παρευρισκόμενους ειδικούς στα πλαίσια μίας πλήρους ενημέρωσης.
Με κεντρικό μήνυμα «Ενημερώνομαι, Ευαισθητοποιούμαι, Προστατεύομαι» που αποτελεί το δικό μας στοίχημα, σας καλούμε να πλαισιώσετε με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό την ημερίδα, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια καταπολέμησης του ιού!
 
Η Ημερίδα είναι ανοιχτή προς την φοιτητική κοινότητα του Α.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής στις 9 Δεκεμβρίου 2021 στις 18:00.
 
Το Επιστημονικό Πρόγραμμα της Ημερίδας έχει αναρτηθεί εδώ!
 
Θα χορηγηθούν ηλεκτρονικά πιστοποιητικά παρακολούθησης.
 
Σεβόμενοι την ασφάλεια όλων τηρούμε κάθε μέτρο προστασίας.